La importància del color

OAC

Setembre, deixem enrere els dies llargs i calorosos de l’estiu i comencem a percebre canvis en la brillantor de la llum natural, els colors del voltant van minvant la seva intensitat i es prepara la tardor. Avui parlarem de la importància del color.

Aquests primers dies es fan lleugers i agraïts, per fi descansem de la calorada, però arriba un dia, que surto al carrer i sento nostàlgia.Us passa? Em costa descriure com em sento, no és tristesa. És una nostàlgia que em trasllada a un estat emocional de recolliment en el qual, si puc evitar-ho, no parlo i em ve molt de gust passejar. Suposo que és la meva manera de fer el trànsit entre les dues estacions de l’any.

Em pregunto si plantes i arbres tenen aquesta capacitat de “sentir”.

Desconec si hi ha estudis científics que donin veracitat al que ens explica en Peter Wohlleben en el seu llibre “La vida secreta dels arbres“. L’autor, que és enginyer forestal i que ha exercit molts anys en un organisme públic de gestió forestal a Alemanya, ens explica que els arbres senten afecte, preocupació i fins i tot tenen cura d’altres arbres. El que sí que sabem del cert, és que els arbres és que són una font d’oxigen. També ens ofereixen una gamma de colors meravellosos.

Tornant al tema de què fa sentir el color.

Està comprovat que els colors tenen efecte directe en el nostre estat emocional, no és casualitat que les empreses ho tinguin en compte en l’aspecte i presentació dels seus productes i també en les seves oficines o espai de negoci. Si us interessa el tema dels colors i com ens afecta, us deixo aquí un enllaç l’article a de la revista Ecohabitar que vaig escriure temps enrere. Llegeix aquí

L’imatge que veieu al principi d’aquesta entrada del blog, correspon a una feina que vaig executar en un ajuntament. S’havia d’ubicar la OAC, oficina d’atenció al ciutadà. Ubicar i donar forma a l’ OAC va suposar distribuir molts espais i despatxos. Més endavant, en un altre blog ja us els comentaré. Feia referència a aquesta feina perquè us volia parlar de l’importància del color. Una oficina municipal que aten les peticions i necessitats dels habitants de la seva localitat, ha de transmetre tranquilitat, sosegament i confiança; la sensació que convé que tingui el ciutadà és la de que en aquest lloc trobarà una resposta (la que correspongui) a la seva petició.

El color és un factor molt important per a aconseguir-ho. Per descomptat no es tracta senzillament de triar un color i utilitzar-lo. S’ha de saber quin efecte produirà el conjunt de colors i tonalitats de tot l’espai. Quan entrem en un lloc, rebem una sensació. Sempre.

Mesos enrere vaig visitar una exposició dedicada a Dante. Van ser el pintor Jordi Alamà i l’escultor Grzegorz Gwiazda els artistes que exposaven les seves obres inspirades en “La Divina Comèdia”. La posada en escena de l’espai expositiu em va encantar. Per a mí va ser espectacular, per descomptat era destacada la importància del color. I els colors eren el negre i el vermell.

La proporció de color, la ubicació de les obres i l’ il·luminació, et situaven només entrar a la mateixa porta de l’infern… Si heu llegit “La Divina Comèdia” recordareu com comença la visita a l’Infern:

“¡Oh, vosaltres els que entreu, abandoneu tota esperança!”

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *