Eco label – Etiqueta ecològica

Eco Etiqueta

Has vist la eco etiqueta? Segur que ja has adquirit algun producte ecològic… o uns quants! Potser t’has preguntat cóm pots distingir un producte ecològic dels no-ecològics… 
Tant en els aliments com en la resta d’articles haurem de dirigir la nostra mirada a l’etiquetat. Avui ens centrarem en els productes “eco” o “bio” no alimentaris i parlarem del seu distintiu o etiqueta.

A la Comunitat Econòmica Europea tenim l’etiqueta que veus a la imatge de dalt. Amb aquesta eco etiqueta o “eco label”, podràs distingir amb facilitat que un producte és amable amb el medi ambient. Normalment la trobaràs com a part de l’etiquetatge habitual i en tota gama de productes.

La eco etiqueta ens garanteix que aquests productes compleixen els criteris mediambientals establerts per un grup d’experts de diverses parts implicades incloses les organitzacions de consumidors.

Alguns dels països més avançats de la Unió Europea ja fa anys que són sensibles a aquests temes i van desenvolupar la seva pròpia etiqueta abans que ho fes la Comunitat Europea. Per això podeu trobar productes de diferents països com ara Alemanya, Holanda, França amb les seves pròpies etiquetes i que son absolutament vàlides.  Si algú de vosaltres tingués interès en quines son aquestes etiquetes, podeu contactar amb nosaltres i us informarem.

Utilitzar productes ecològics és bo per al medi ambient i ho és per a nosaltres. Quan menys maltractem el planeta, menys tòxics quedaran en l’aire, en l’aigua i en la terra.

Cada vegada amb més freqüència sentim a parlar de temes relacionats amb el medi ambient. Fins i tot s’han convertit en habituals en moltes converses i això és positiu. Tot i que caldrà tenir en compte que també serà utilitzat en la publicitat comercial… Sectors amb molta presència publicitària poden utilitzar en les seves campanyes els termes d’ecologia en un sentit no del tot justificat i que poden generar confusions respecte del que és i no és ecològic o respectuós amb el medi ambient.  Aquestes pràctiques son anomenades “Greenwashing” i tracten de fer creure al públic que el seus productes són amables amb el medi ambient quan en realitat no ho són.

Així doncs, ens ho farem fàcil i quan vulguem comprar productes “eco”, buscarem el logo de la imatge!

Us deixem un enllaç que esperem us faci somriure!

    Lucius & Cornelia    

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *