Toca canviar la caldera

Sergio Leoni

Ens atrevim a fer un pas al davant?   Instal·lem una caldera de pèl·lets?

Quan avisem al Servei Tècnic de la caldera perquè toca revisió o perquè tenim una avaria, pot ser un bon moment per començar a pensar en un futur que pot ser immediat.

Si a casa vostra l’encarregada de proporcionar-vos la calefacció i l’aigua calenta sanitaria és una caldera mixta a gas o gas-oil, podeu plantejar-vos canviar a una caldera de pèl·lets, per exemple. Del que estem parlant és de sostenibilitat i la biomassa és millor que el gas i el gas-oil.

Podem avaluar diferents opcions i l’elecció final del sistema que ens ha de donar aquests serveis vindrà donat per la tipologia de l’habitatge i de les possibilitats de fer una instal·lació correcta. No és el mateix un pis que una unifamiliar tot i que s’ha de dir que els pisos de les últimes plantes i els àtics tenen moltes possibilitats.

La situació de l’habitatge, la seva orientació, la climatologia, el nombre d’habitants, els seus hàbits i les seves necessitats són paràmetres a tenir en compte a l’hora de planificar quines màquines seran les més adequades.

Una bona combinació tant per a cases com per a alguns pisos podria ser un termo elèctric alimentat per energia solar tèrmica o fotovoltaica per a l’obtenció d’aigua calenta i una estufa de pèl·lets canalitzable per a escalfar l’habitatge.

En les cases unifamiliars hi ha més opcions a l’hora de triar equips, siguin aïllades, arrenglerades o a tres vents, hi haurà com a mínim dues façanes i una coberta per on  passar les instal·lacions. Es podran combinar un o més sistemes tant en obra nova com en rehabilitació o simplement fer un canvi dels equips per uns de més actuals i sostenibles.

En qualsevol dels casos és convenient estar informat del manteniment per tal d’obtenir un bon rendiment i funcionament dels aparells instal·lats.

Hi ha estufes amb formes exteriors diferents que encaixen en tots els ambients, encara que la majoria d’imatges que es veuen a la publicitat corresponen a una estètica de línies rectes més fàcils d’imaginar en la llar.

I n’hi ha d’altres que semblen obres d’art i que per elles mateixes poden ser un punt d’atenció en un interior. Sergio Leoni fabrica unes estufes que em semblen precioses i amb una estètica que em trasllada directament al Neoclàssic, així que no m’he pogut estar de posar una imatge d’una de les seves en l’imatge d’aquest post. Us deixo l’enllaç de la seva pàgina web, és espectacular.

També us poso l’enllaç a Bosch Marin que importa i distribueix vàries marques d’estufes i calderes on podreu trobar molta informació i assessorament.

Instal·lar equips basats en energies renovables podrà traduir-se en estalvi la majoria de les vegades; en altres no tant, però el que ningú posa en dubte és que fer-ho és fer un pas endavant pel que fa a sostenibilitat.

Mar Lamarca

Lucius & Cornelia – Interiorisme Saludable

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *