Els petits canvis i els hàbits saludables

Algú de vosaltres sap qui és el Capità Enciam? Si, si, el de “els petits canvis són poderosos!!”, doncs avui parlem de petits canvis que es convertiran en hàbits saludables, sobretot quan som a casa.

L’altre dia vaig adonar-me que a casa, que som 4, esmorzem, berenem i sopem a hores diferents. Que si un fa esport, que si l’altre és adolescent i te gana a totes hores, que si tinc set i de pas pico alguna cosa, … , i poc a poc ens hem anat acostumant a entrar i sortir de la cuina al nostre aire… a casa vostre passa? Doncs bé, resulta que si som quatre persones i cadascuna entra a esmorzar pel seu compte, són quatre vegades que encenem el llum, engeguem la torradora, escalfem llet i potser engeguem el televisor… quatre vegades!! Això és QUATRE VEGADES CONSUM DE LLUM I ELECTRICITAT!! I al preu que va… Segur que hi ha àpats on ens podem ajustar d’horaris i fer-los junts!!

Creieu que podríeu introduir algun petit canvi d’hàbits a casa vostre?

A la cuina, al bany, a la sala d’estar… quants televisors tenim engegats al mateix temps perquè ens em acostumat a que cadascú miri allò què vol…. Anem a fer pinya!! Vaaa, tots a una tele!! El Planeta ens ho agrairà i la factura de la llum minvarà.

També podem fixar-nos en tots els aparells que deixem endollats i que tenen un stand-by o llumeta petitona, mai us heu preguntat per què les hi posen? Si les juntes totes i tens en compte que funcionen les 24 hores del dia… Deu n’hi dó!  I parlant de 24 hores, el frigorífic és un electrodomèstic que no té un gran consum però que funciona sense interrupció, cal tenir-lo en òptimes condicions perquè no consumeixi més del compte!

El següent blog tractarà de la diferencia entre “estalviar” – “no gastar” – “malgastar”. Ara surto volant cap a la cuina que he vist que un de nosaltres entrava a sopar!!

 Lucius & Cornelia

Us deixo un vídeo del Capità Enciam per poder-lo recordar!

https://ca.wikipedia.org/wiki/Capit%C3%A0_Enciam

2 respostes
  1. Elisabet
    Elisabet says:

    Aquest article el vaig llegir fa molt de temps i s’ha convertit en part de la meva subconsciència, cada cop que veig una llumeta. …..allà apareix l’article…….I evidentment penso com apagar la llumeta.

    Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *