La cuina, un espai en clau de salut

Qui no ha passat hores a la cuina xerrant amb una tassa entre les mans? ¿Quants de nosaltres no hem estudiat a la cuina, de dia, de matinada? No son poques les vegades que la canalla fan els deures mentre berenen i ho fan en aquesta habitació. Segur que més d’una vegada que heu fet un sopar d’amics i éreu tots junts, copa en mà, mentre acabàveu el sopar, oi?

La cuina és una d’aquestes estances on ens sentim còmodes i potser no sabem ben bé per quin motiu. Potser l’instint ancestral del menjar o el caliu del fogons que ens ha anar portant a l’hàbit de ser a la cuina. El cas és que a la cuina “es couen” moltes coses.

Segurament hi ha persones que passen poca estona a la cuina però la majoria esmorzem i/o sopem a casa.

Probablement trobaríem més d’un motiu per a aquesta tornada a la cuina: empreses que tenen una sala de descans amb cuina, permeten que portem el nostre dinar fet, el teletreball amb l’oficina a casa o les darreres tendències en gastronomia, modifiquen els nostres hàbits.

Cuinar està de moda, arreu es troben cursos i tallers de cuina o experiències culinàries com la de ser “xef”. Hi ha moltíssimes publicacions de temes gastronòmics. Al quiosc podem veure un munt de portades de menjars ben colorits i atractius per preparar sense gaire dificultat.

Ha crescut l’interès en saber mes sobre els aliments i la relació amb el nostre organisme. Potser estem adonant-nos que una alimentació sana és una bona base per a la nostra salut.

La cuina hauria de ser un espai saludable i per tant mirarem que el seu disseny també ho sigui. Disseny sostenible per a preparar àpats saludables. A la cuina esmorzem, dinem, berenem i sopem i segurament ens agradarà que sigui un espai acollidor, còmode i amb una organització acurada de l’espai. Aspectes com la il·luminació, la ventilació, els materials, els electrodomèstics i també l ergonomia seran alguns dels que mes compten a l’hora de projectar una cuina en clau de salut.

Seria molt recomanable tenir una finestra gran  que proporcionés bona llum natural i que fes possible una ventilació natural generosa.

La llum natural és la millor llum per a la salut i la ventilació és molt i molt important. Malauradament estem perdent el bon costum de ventilar les nostres cases i la qualitat de l’aire interior ha baixat moltíssim. Vivim en un clima mediterrani que ens permet ventilar bé de forma natural tot l’any. Hauríem de fer-ho; pels que visquin a indrets industrials o amb molt trànsit rodat, ventileu a les hores que disminueixin els contaminants. Estaria molt bé que els vehicles ja fossin tots elèctrics, disminuiria la contaminació de combustible i la contaminació acústica.

Us imagineu un aire net i sense sorolls de trànsit…?  Entre tots ho podem fer!

 

Lucius & Cornelia – Interiorisme Saludable

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *