El bany, un espai indispensable!

El bany

Si hi ha una estança de la qual ningú gosaria prescindir, segur que seria el bany.

En general es renova tot sovint i ens agrada fer-ho. El bany és un element necessari per motius evidents però també un lloc on sovint hi entrem sols. Quàntes coses podem fer quan estem sols aquí? Ens podem concentrar, per exemple, o podem fer justament el contrari, deixar la ment en blanc. I així fer un descans. Si anem a pendre una dutxa, pot ser un moment únic de respirar fons, relaxar-nos i aprofitar l’intimitat per fer petites reflexions.

Rebaixar l’acceleració, parar i pensar… Tenint en compte això, la següent vegada que s’hagin de fer canvis en el bany, podeu introduir elements que us ajudin a convertir els minuts o estones dins aquest espai en moments realment únics i beneficiosos. A cadascu li toca pensar què és el que realment vol o necessita que sigui aquesta habitació. Si la finalitat ha de ser merament pràctica, farem unes actuacions a l’hora de canviar el bany. Si volem convertir-lo en un racó on trobar la tranquilitat per donar-nos una dutxa i sortir més relaxats, hi ha opcions que ajudaran a convertir-lo en un lloc especial.

En aquests espais és molt important que hi hagi finestra i si pot ser llum natural, molt millor. La majoria de vegades ens trobem que no tenen finestra o que dona a un pati de ventilació que no rep sol directe i que per les mides fins i tot la claror costa de veure.

Poder obrir una finestra i ventilar quan el vapor ha quedat concentrat és més còmode i més saludable; si no hi ha finestra, és facil que s’acumulin vapors i humitat que poden arribar a crear racons amb fongs. La ventilació mecànica pot fer una bona feina, també podem deixar la porta del bany una mica oberta, o molt oberta segons els vostres costums, i així ajuda a que s’esvaeixi el vapor.

En general resulta encertat ventilar, no només el bany sinó la vivenda sencera, si podeu obrir les finestres de manera que hi hagi una corrent d’aire, es ventilaran millor totes les peces de la casa; però tingueu en compte la qualitat de l’aire del voltant de casa vostra; si hi ha molt trànsit o viviu a prop de sortides de fum, trieu una franja horaria que us permeti renovar amb aire el més net possible.

I si sou a punt de fer el canvi del bany, recordeu els aparells que minimitzen el consum d’aigua.

Mesos enrera la casa Roca de sanitaris, va publicar un llibre molt interesant sobre el cuarto de bany. El vaig adquirir a la Llibreria Hispano Americana i segur que el podeu trobar a més llibreries; es diu “Historia reciente del cuarto de baño“- ISBN 978-84-267-2600-1

Lucius & Cornelia

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *