Cap a l’Eficiència Energètica

Llums encesos per tota la casa? Us sona? Ens fixem prou? I amb l’aigua, què fem?  Aquests són dos serveis que son necessaris i sobretot l’aigua, essencial. Estalviem, gastem o malgastem? Començem a caminar cap a l’ Eficiència energètica !

Si deixem els llums encesos per allà on passem o tenim el televisor engegat mentre mirem l’ordinador, deixem estona la nevera oberta perquè estem decidint quin plat o beguda pendrem … estem malgastant una miqueta …, no es tracta de tenir tots els llums apagats si la foscor ens fa sentir malament, però potser podem reconsiderar els nostres hàbits i practicar l’estalvi, en les factures ho notarem, i com a estalvi entenem evitar un consum i/o despesa major.

Pel que fa a l’aigua, el mateix, si deixeu rajar l’aigua mentre us renteu les dents o  les verdures , se’n van molts litres d’aigua neta que van directes a les clavegueres … Pots provar de posar un airejador a les aixetes, barreja l’aigua amb aire i no notes la diferència. Estalviar en els rebuts de la llum i aigua és a les teves mans i a més ajudaràs al Planeta, recorda que nosaltres hi som dins! Fer un millor ús de la electricitat i l’aigua a casa pot ser un bon començament.

 

Això de “estalviar” – “gastar” – “malgastar” també ho podem aplicar ara que venen Nadals. S’acosten unes dates en les que una bona planificació de les compres ens ajudaran a… -estalviar? –no gastar? – malgastar?… Recordeu: estalviar tant pot ser separar una part dels diners per tenir-los reservats com evitar una despesa o consum major, no gastar és quan t’estàs de fer o consumir alguna cosa – estar-se’n, vol dir que has pensat si ho has de comprar i has decidit que no cal – i malgastar és fer desaparèixer els diners en coses que ni necessitem ni ens aporten res…  Fins aviat!

Lucius & Cornelia 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *